maandag 21 maart 2011

Over de Kook

In 'Over de Kook' leert Robert Kranenborg, een bekende tv-kok, hobbykoks hoe het er in een professionele keuken aan toe gaat. Zijn dochter, Priscilla, neemt de bediening voor haar rekening. Ik bezocht dit RTL-programma met drie vriendinnen.

Het televisieprogramma wordt opgenomen in een restaurant in Amsterdam. Bij binnenkomst werden onze jassen heel netjes door de gastheer opgehangen. Een welkomstdrankje moest het ijs doen breken. We werden door dezelfde gastheer naar een tafel gewezen en kregen vier gerechten voorgeschoteld, elk van een andere hobbykok. De bedoeling was om elk gerecht een cijfer te geven en uiteindelijk werd er dan een dagwinnaar gekozen. De cijfers konden nog ondersteund worden door een babbeltje over een gerecht, waarbij het verboden woord 'lekker' was. Bijna alle gerechten vielen bij mij in de smaak. De beoordeling was voor alle vier gerechten dan ook een voldoende. De combinaties die er werden gemaakt vond ik soms iets minder lekker, bijvoorbeeld een wortel met zeewier. Het toetje vond ik echt heerlijk, een schuimpje met vers fruit en slagroom. Toetjes vind ik sowieso altijd het lekkerste van een maaltijd.

Ik vond het erg leuk om aanwezig te zijn bij dit programma. Je kunt gewoon lekker eten terwijl er een televisieploeg omheen staat. Het was ook totaal niet duur, slechts vijftien euro. Toen ik keek naar de aflevering op televisie was ik ook best vaak in beeld, dat is ook wel kicken. Ik was graag nog een keer langsgekomen bij meneer Kranenborg maar telkens als ik op internet kijk is het al uitverkocht. Er zijn dus genoeg mensen die het naar hun zin hebben gehad bij 'Over de Kook'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten